Längdträning

 flag_eng    flag_germany    flag_france    falg_danmark    flag_finland    flag_norway    sweden-flag

FÖRBÄTTRA DIN PRESTANDA

ThoraxTrainer har utvecklats för att träna och förbättra styrka, uthållighet, bålstabilitet, teknik och VO2-max för längdskidåkare.

– 96% korrelation med stakåkning på snö

– Autentiskt rörelsemönster

– Realistisk känsla av skidåkning på snö

– Extrem CORE träning

Utvecklad för skidåkare av skidåkare

ThoraxTrainer var den första skidergometer som kan imitera längdskidåkning med en mjuk och realistisk känsla av skidåkning på snö.

Autentiskt rörelsemönster

ThoraxTrainer stakmaskin utvecklades ursprungligen speciellt för att träna och förbättra styrka, uthållighet, bålstabilitet, teknik och VO2-max för längdskidåkare.

96% korrelation med stakåkning på snö 

Ett forskningsprojekt från Umeå universitet visar en korrelation på 0,96 mellan ThoraxTrainer och duppelstakning på snö. Med andra ord kan du förutsäga prestationen på skidor utifrån din prestation i ThoraxTrainer med 96% noggrannhet.

Följ dina framgånger

ThoraxTrainer används av professionella och fritidsåkare som vill dra nytta av den mycket effektiva träning. Med ThoraxTrainer datoren kan du utvärdera din träning och teknik i detaljer,som hjälper dig att förbättra din prestation i skidspåret.

VO2-max & Uthållighet

ThoraxTrainer har en mycket stor inverkan på hjärt-kärlsystemet, som kommer att förbättra din VO2max och uthållighet mycket snabbt till en ännu högre grad än träning på skidor eller rullskidor.

Kärnmusklar

ThoraxTrainer har också en stor inverkan på dina kärna muskler som förbättrar din skidåkning på snö i båda klassiskt och skate. Speciellt övningar med dubbel och diagonal stakning på ett ben i taget har en stor inverkan och förbättring av din bålstabilitet och balans. Detta kommer att förbättra din klassiska teknik i uppförsbacke och din skating på plattan och lätt uppåt.

Pris från SEK 16.495.-

Kampanj våren 2017: FRI leverans

“ThoraxTrainer ger mig något extra som jag inte kan uppnå på skidor, rullskidor eller annan träning. Det har förbättrat min skidåkning avsevärt och ThoraxTrainer ™ är en viktig nyckel till min framgång.”

Seraina Boner
Pro skidåkare, Team Gel-Rossignol

 

“Jag har provat en hel del skidsimulatorer. ThoraxTrainer är den bästa simulering av verkliga rörelser på skidor. I år är det första året jag har användt ThoraxTrainer i mina långsiktiga förberedelser och inledande tester visar lovande resultat i min prestationsnivå”.

Stanislav Řezáč
Pro skier, Tjeckien

 

“ThoraxTrainer ger mig den sista lilla ekstra till min fysiska form, och är en viktig del av min come-back til de bästa i IBU-world cuppen”.

Michael Rösch
Pro Skidskytten, Tyskland

 

TRÄNINGSPROGRAM för skidåkare

Click here

 SKI-AUTENTISK TRÄNING

 

 

 

Motståndsbälta 

På ThoraxTrainer ger detta bälte en extra autentisk skidupplevelse med en ännu större påverkan på core musklerna.

HISTORIA

ThoraxTrainer ApS grundades 2008 av två passionerade längdskidåkare, båda med elitidrottskarriärer inom triathlon och längdskidåkning på Olympisk nivå. En var ingenjör, den andra läkare – den perfekta kombinationen av kunnande.

Intensiv utveckling och noggranna tester ledde till de första prototyperna av ThoraxTrainer ski-ergometer. Dessa prototyper såldes omedelbart till de norska, danska och svenska olympiska träningscentra för längdskidåkning, vilket är en kvalitetsstämpel för produkteten och visar på dess unika värde.