Optimér din træning til triathlon

“Med ThoraxTrainer og den knowhow der ligger bag maskinen, vil jeg udvide
mit trænings-spektrum og sætte ny standarder specielt med fokus på
udvikling af corestabilitet.”

Andreas Raelert, 4 dobbelt vice-verdensmester på Hawaii

Hvad kan ThoraxTrainer gøre for dig som triathlet?

ThoraxTraineren er oprindeligt udviklet til langrendsløbere, men har vist sig at være enormt effektivt også til triathlon. Den er de seneste år blevet udbredt blandt danske og udenlandske triatleter og vindere som Henrik Hyldelund og Martin Jensen bruger ThoraxTrainer i deres jagt på medaljer. Faktisk sælges der flere thoraxtrainere til triathleter end til skiløbere.

ThoraxTrainer træner hele kroppen samtidig, og har især en meget stor effekt på core muskulaturen. Core muskulaturen er helt essentiel for kraftudviklingen i triathlon i alle tre discipliner, og har især stor betydning i svømning og løb.

ThoraxTrainer er en alternativ måde at træne på, som for triatleter har vist sig meget tidseffektiv. Erfaring og forskning har vist, at du kan forbedre dig i alle tre discipliner ved at træne i en ThoraxTrainer. Som triatlet kan du derfor spare meget tid og stadig forbedre dig.
Det frigiver tid og overskud til familie og arbejde.

Læs mere om hvordan andre triatleter opnåede bedre resultater med mindre træning og læs hvordan træningen kan hjælpe dig i alle 3 discipliner.

Martin Jensen, Prof. Triathlet, 1x VM Sølv, 2x EM sølv, 2x VM Bronze 

 40 % reduktion og 13 % forbedring

40% mindre træning gav 1,5 times forbedring i Jernmand.

I et projekt for at vurdere ThoraxTrainers effekt for triatleter, gennemførte 5 erfarne jernmænd et træningsprogram fra januar til august frem mod Ironman Cph, uden svømmetræning fra januar til juni og med en væsentligt nedsat træningsmængde i cykling og løb i forhold til hvad de plejede. ​I alt reducerede de træningsmængden med 40 % og forbedrede sig i gennemsnit 1,5 time (13%) på Ironman distancen i forhold til tidligere PR. (fra 11.20 t i snit til 9.50 t​)

 

Deres Træning:

Svømning: 1 x uge i juni, juli, august.

Cykel:Ingen cykelture over 60 km, kun 1 x 160 km i juni og juli

Løb: 3-4 x om ugen fra 3 – 15 km

ThoraxTrainer: 3 x 12-20 minutter om ugen i form af HIT intervaller.

 

Deres disciplin tider:

Før

Svøm: 1.04 – 1.22

Cykel: 5.37 – 6.05

Løb: 3.53 – 4.17

Efter

Svøm: 1.04 – 1.10

Cykel: 4.51 – 5.20

Løb: 3.26 – 3.39

ThoraxTrainer i Triatlon Magasinet

Læs

Hvordan forbedrer ThoraxTrainer dine resultater?

SVØMNING

Armbevægelsen i ThoraxTrainer er næsten den samme som i et svømmetag, så du bruger helt de samme muskler som i svømning. Med ThoraxTrainer kan du få større modstand i armbevægelsen, end du kan i vandet.

Derved kan du hurtigere udvikle større styrke og kondition i overkroppen med ThoraxTrainer, end du kan i vandet. Samtidig bevirker ThoraxTrainers store effekt på coremuskulaturen, at du får en bedre position i vandet, fordi du kan holde ben og fødder op til vandoverfladen. Det giver større trækstyrke og mere fart.

CYKLING

ThoraxTraineren er konstrueret, så du i hvert stavtag skal stemme imod med benene med samme kraft, som du trykker med arme og overkrop.

Det giver en meget effektiv udholdende styrketræning af lår-, sæde- og baglårs-muskler, som gør, at du kan træde hårdere i pedalerne. Samtidig aktiveres og trænes dine coremuskler i hvert stavtag, så du bedre kan holde imod presset fra benmusklerne, når du træder i pedalerne. Derved kan du øge dit watt output på cyklen væsentligt på kort tid.

LØB

ThoraxTrainer træner meget effektivt din core-stabilitet. Den træner også ben muskulaturen og musklerne under fødderne. Derved får du alt i alt en forbedret ”bounce” i hvert løbeskridt,  fordi din core optager stødet fra underlaget, – du ”taber” ikke hoften og din fod fjedrer bedre. Det giver øget fart, god løbeteknik over længere tid og langt mindre risiko for skader.


Citater fra triatleter som bruger ThoraxTrainer

 

“Efter at have brugt ThoraxTraineren i en måneds tid kan jeg mærke fremgang på både løb og svømning.

Jeg bruger ThoraxTraineren som supplement til min daglige træning 2-3 gange i ugen. Det har helt klart styrket min core og jeg har fået meget mere stabilitet ind i mit løb, så jeg derfor løber mere økonomisk.
Det er en rigtig god træningsform som er rigtig skånsom for kroppen.”

Henrik Hyldelund, Prof. Triathlet, Vinder Ironman Copenhagen 2014

Efter 14 dages træning med Thoraxtrainer 3 x uge fra 15 – 40 minutter, svømmede jeg for første gang under 26 sek på 50 m fri i 10 år !!!- Jeg kan allerede mærke positiv effekt i løb og på cykel, og jeg ser mere trimmet ud ! 

Martin Jensen, Professionel triathlet, 1x VM Sølv, 2x EM sølv, 2x VM Bronze 

Kontakt os for mere information

Kontakt